Sätt ugnen på 225 grader (varmluftsugn 200 grader)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFUm5wSCldqkSW8tKNcYI4h1NRbmQQBkzPWUGYuh2U0k9M-uOMGmb5mI0uvPPdMX6dm8_QnOjKpP8lYWOu0rMWtuA-lf86rZZQtU2dNEHJrI8NXdsecX8zkMabeiTORo9LyF9kyXgYHAYd/s280/2014-01-08+Kockens+Galna+OstPannkaka+08.jpg)
3 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 lit mjölk
6 st ägg
1 tsk salt
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrAhWZtmC013CuQk09I6gtbvGzuuDE2f4vaOHpxx4rt0EoV9stcsQW4Qh1msTCk4RUvRXsSNFnljQKodORFpCcvTsIzCwzMH1BrRhUGkai14x47eHHVnlyVha4t0rGzXsvHu6NfC1Dtiih/s280/2014-01-08+Kockens+Galna+OstPannkaka+01.jpg)
1 pkt bacon
80 g finhackad alspånsrökt lammfiol
50 g smör
2 dl riven ost
Sikta mjölsorterna och bakpulvret i en bytta, salta
tillsätt hälften av mjölken och vispa slätt
Knäck i äggen, vispa
Tillsätt resten av mjölken och vispa ihop
Ställ åt sedan så den får svälla - kan med fördel göras kvällen före
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUIxwLvui07UMW-xdx80YvVo8RHe-DbgbaI9QvpJOfkCepF8AaXMepIXHxmpzMI_7TCHTlwl-ynpyBy_Fkdbb8CTYVJWBe9V3wz3gphB-a6DOlfrL-0Ge6bhkFVmBoxIWK9vjWrAMHhtrQ/s280/2014-01-08+Kockens+Galna+OstPannkaka+05.jpg)
Klipp bacon i strimlor i stekpannan
Bryn i smöret
Blanda ned lammfiolen, baconet och smöret - vispa ihop
I gratängform - strö över osten in i ugnen ca 35-40 min
Servera med lingonsylt och smör
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNqSdt8k30Bov48U45TUB7rDCuPyHdqVVIYzQ3vE5rLzAYFHpI1uEu_in2x3zKCrZpeLRsHTVQLGYSIox6BX85rY3tT7xJsADZscdNXNQhmFO0vNwVUsA3Yk4kixSu4K6zKwNX00jz0pqO/s280/2014-01-08+Kockens+Galna+OstPannkaka+03.jpg)