Idag valde jag att göra det lite besvärligare för mig.
Jag blandade 1 msk salt med 1 msk grovmalen svartpeppar och
1 tsk rökt paprika sedan så gnuggade in 1 kg karré med detta. Toppade detta med en ½ dl honung
1 tsk rökt paprika sedan så gnuggade in 1 kg karré med detta. Toppade detta med en ½ dl honung
La på galler i ugnssäker form, la ned nästan 1 hel vitlök och steken i formen, fyllde på 1 dl vatten och satte in den i kall ugn - startade upp den på 100 grader konvektor.
(motsvarar 125 i vanlig ugn)
(motsvarar 125 i vanlig ugn)
Öste på en½ dl vatten varje halvtimme - 5 ggr
Satte termometer i steken och körde till 70 grader innertemp
Lät vila i folie 2 timmar
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimKHpyjYsV5BgN9i1ma69Xq4RP4d_UnCJImUWCwNyA9zuoSedyGW3P4Bx936635ekO-fHdMRQXaIoWqL8w4JcXvtBS6xy-66H6X7HShiws6gSU4oeBmtGArcAPv-1a7y5aWTfLQBrmF3cM/s280/2013-11-13+R%C3%B6kig+karr%C3%A9stek+-+05.jpg)
Serverade med min hemkokta BBq sås
På en bädd av smörstekta grönsaker