Köks Fakta

söndag 16 september 2012

Recept - Äppelpottfläsk med höstens rotsaker

 
 
Före                                          Efter 
 
 
 
Äppelpottfläsk med höstens rotsaker,
Smörstekt mandelpotatis och snittgurka



1 kg Benfri kotlett i 2 cm tärningar
140 g Bacon i tärningar
1 st Röd lök i grova bitar

Marinad:
1 tsk worcestershire sause
1 msk Pepprarmix
2 dl Konc äppeljuice
1 msk Mrs Chengs mushrom soy 

Blanda allt i en påse och marinera över natten - vänd påsen då och då

3 st Svenska Äpplen i grova bitar
200 g kålrot i grova bitar
2-3 st morötter i stavar
 
1 st köttbuljongtärning
Salt 

Sila av marinaden ned i pottan - fräs köttet och löken på hög värme i stekpanna - salta

Häll köttet i pottan och deglasera pannan med lite vatten och buljongtärningen - häll över i pottan.

Blanda i kålrot och äpplen - blanda runt - lägg morötter ovanpå allt

6 timmar på låg effekt.  

När det är 45 minuter tillsätt 3 dl grädde som får puttra med till dess det är klart.