Fylld
Köttfärslimpa Crock Pot style
Ingredienser:
1 kg Nötfärs
4-5 st tomater
300 g Bacon
finstrimlad
1 st Paprika, finhackad
1 st Röd lök, finhackad
1 dl Grädde
1 st Ägg
2 st
Köttbuljongtärningar
1 dl Vatten
1 tsk Rosmarin
1 msk Mortlad
kryddpeppar
2 tsk Salt och vitpeppar
(1 del vitpeppar 9 delar salt)
2 msk Chilisause
Gör så här:
Lägg köttfärsen i
en skål
Tillsätt finhackad
paprika. kryddorna, grädden och ägget
Bryn bacon i
stekpannan till knaperstekt - lägg i rödlöken och fräs en liten stund
Lägg fräset i
köttfärsblandningen och blanda ihop - inte för mycket, då blir blir det segt.
Smörj pottan
Lägg skivade
tomater i botten
Forma färsen till
en "limpa" och lägg i pottan
Resten av
tomaterna finhackas och lägges runt köttfärslimpan.
Deglasera
stekpannan med 1 dl vatten och buljongtärningarna
Häll över limpan
6 timmar i pottan
på låg effekt
Lyft upp
köttfärslimpan och lägg skyn i en såspanna, tillsätt 2 msk chilisås, koka upp
och red av med maizena
Servera med såsen, din favorit potatis, lingonsylt, ev snittgurka.
Med det önskar jag en en mumsig helg !
Nu ska jag vara trevlig med mina gäster.