Köks Fakta

lördag 8 september 2012

Fylld Köttfärslimpa i pottan - Recept



 
 
 
Fylld Köttfärslimpa Crock Pot style
 
Ingredienser:
1 kg Nötfärs
4-5 st tomater
300 g Bacon finstrimlad
1 st Paprika, finhackad
1 st Röd lök, finhackad
1 dl Grädde
1 st Ägg
2 st Köttbuljongtärningar
1 dl Vatten
1 tsk Rosmarin
1 msk Mortlad kryddpeppar
2 tsk Salt och vitpeppar (1 del vitpeppar 9 delar salt)
2 msk Chilisause
 
Gör så här:
Lägg köttfärsen i en skål
Tillsätt finhackad paprika. kryddorna, grädden och ägget
Bryn bacon i stekpannan till knaperstekt - lägg i rödlöken och fräs en liten stund
Lägg fräset i köttfärsblandningen och blanda ihop - inte för mycket, då blir blir det segt.
Smörj pottan
Lägg skivade tomater i botten
Forma färsen till en "limpa" och lägg i pottan
Resten av tomaterna finhackas och lägges runt köttfärslimpan.
Deglasera stekpannan med 1 dl vatten och buljongtärningarna
Häll över limpan
6 timmar i pottan på låg effekt
Lyft upp köttfärslimpan och lägg skyn i en såspanna, tillsätt 2 msk chilisås, koka upp och red av med maizena
 
Servera med såsen, din favorit potatis, lingonsylt, ev snittgurka.
 
 
Med det önskar jag en en mumsig helg !
Nu ska jag vara trevlig med mina gäster.